Om barnehagen

Paradiset barnehage har flott beliggenhet med kort vei til både skog og fjære. Vi legger vekt på: Friskt uteliv – uansett vær! Gode kostvaner som gir trivsel og god helse. Skapende virksomhet – musikk, drama, dans og forming. Vi vil være byens beste barnehage!

Vi har 2 avdelinger som heter Kjellerstua og Loftstua. Kjellerstua er ei avdeling for barn i alderen 0-4 år, på Loftstua er det barn i alderen 3-6 år. I barnehagen jobber det 9 damer og 1 mann, av disse er det 6 pedagoger og 4 assistenter.

DETTE JOBBER VI SÆRLIG MED:

Uteliv
I Paradiset barnehage er vi mye ute sammen med barna uansett vær. Vi har et spennende og utfordrende uteområde med masse trær og flott ulendt terreng som store og små kan bryne seg på.  Vi har også en grillhytte som daglig er i bruk, en ressurs som gjør at vi kan forlenge utetiden ytterligere. En liten eventyrstund eller et måltid rundt bålet gjør godt for store og små.

Kosthold
Mat dekker et grunnleggende behov, og kostholdets sammensetning betyr mye for helse og trivsel. Riktig kosthold er viktig for framtiden, og barns kostvaner legges allerede tidlig i barndommen. Hvis vi er bevisst det å gi ungene gode kostvaner fra de er små, vil dette kunne forebygge sykdom og lidelser senere i livet. Dette fordi barnealderen er den perioden i livet hvor mennesket trenger mest energi og næringsstoffer i forhold til sin størrelse. Den maten barnet spiser skal dekke behovet for næring til å opprettholde kroppsfunksjonene, og det skal dekke det som må til for vekst. Gode rutiner for kosthold og måltider kan også være med på å skape samhold, trivsel og gode rammer for positiv kommunikasjon.

Skapende virksomhet
Vi jobber mye med skapende virksomhet, musikk, drama, dans og forming. Vi mener at ved å satse på disse elementene og uttrykksmidlene gir vi barna mulighet til å være kreative og impulsive. Vi gir også leken en viktig rolle i den skapende prosessen.

Her kan du lese mer

Link til Norlandiabarnehagene på facebook:

Link til blogg om Norlandiabarnehagene:
www.Norlandiabarnehagene.blogspot.no